dinsdag 13 mei 2008

Gekquote 13 mei 2008

Actuaquiz 9 mei. Wat heb jij onthouden van de actualiteit van de voorbije dagen? Vanaf nu vuren we elke week 7 vragen af over uiteenlopende zaken en onderwerpen die in het nieuws zaten. Succes!
1. Profvoetballer Sterchelé verongelukte op de N49 richting Knokke. Met welke type Porsche reed hij?
Carrera
Cayman
Cayenne
(http://www.msn.be/)


Bericht aan de gebruikers van de personeelssite ...Door een technisch probleem zijn alle gegevens ingevoerd op 07/05 in reservaties, leesbevestigingen DM en gegevensfiches verloren gegaan. Excuses voor het ongemak. Indien je gegevens had ingevoerd in deze rubrieken, gelieve dit dan opnieuw te doen.
(http://www.mijnwerk.be/)

De junta in Myanmar aanvaardt buitenlandse hulpgoederen, maar weigert vooralsnog om veel buitenlandse hulpverleners in het land toe te laten. Daardoor verloopt de hulpverlening erg moeizaam en worden anderhalf miljoen mensen bedreigd door honger en ziekten.
(http://www.deredactie.be/)

De Oost-Vlaamse politie waarschuwt opnieuw dat het gevaarlijk en verboden is om te parkeren op de pechstrook langs de expressweg in Vrasene. Maandag zijn opnieuw verschillende autobestuurders op de pechstrook gestopt om de plaats te bezoeken waar voetballer François Sterchelé in de nacht van woensdag op donderdag om het leven kwam.
(http://www.destandaard.be/)

Wat was overigens de naam van deze expressweg ook alweer?
(http://www.punkerke.blogspot.com/)

2 opmerkingen:

freaq zei

Heb me net diezelfde bedenking gemaakt toen ik die Actuaquiz opmerkte via mijn hotmail. Ik meen op te maken uit je postje dat jij het aan de kaak stelt dat zoiets wél tot zwaar nieuwsfeit wordt verheven, terwijl die vele duizenden doden verder van ons bed daardoor even naar de achtergrond verschuiven. Terecht, maar even straf dat de dood van Sterchele amper een paar dagen na de feiten al verwordt tot een samenstelling van trivia - volgend jaar een reeksje in 'De Slimste Mens' waarbij je Vrasene, Caymann, Joke Van De Velde, OH Leuven en Luca Toni moet kunnen raden?

En tegelijk dat iedereen die liep te zaniken over het feit dat het nieuws rond Sterchele zo werd uitgesmeerd en opgeblazen nu verplicht zou moeten worden dat opnieuw te doen, nu het allemaal van Henin langs hier en ginder is. Neh.

Your Daniel zei

Het ging mij ook over het feit dat dit een quizvraagje was hoor. Toch wat ongepast vind ik.