donderdag 22 mei 2008

Que Serre Sera

Het zijn van die voornemens. 'Gedaan met alle ballast (een woord dat wel gemaakt lijkt voor John Terry), met dat radeloze getik van ik-ik-ik, met dat schrijven over zessen en vijven, met dat gefoeter op de compjoeter, met die duivelse dagboekvloek, met die vervloekte modernpressstress, met dat klikken en dat tikken, met dat rijmen om te lijmen.' Immers: de nachtelijke kopzorgen, dan de zotte morgen, en vervolgens de onvermijdelijke zon, rokjes, zweetgeur op de trein en in mijn brein: het legt zodanig beslag op mij en mijn overlevingskunsten dat ik wel klaar lijk voor de oven. Moet dat nog, die blog?


Tot die jaarlijks wederkerende opwarming van de maand mei weer een dipje kent, mijn persoonlijke jongedertigersbeslommeringen mij op miraculeuze wijze eventjes ontschieten en er zich een onverwacht extra vrij uurtje aandient. Dan krijgt mijn toetsenbord het weer hard te verduren. Op de X en de Y na, die de dans hier weer zouden ontspringen als ik niet zo oplettend was om ook hen een tik te geven. Om van de penthousebewoners F1 tem F8 nog maar te zwijgen. Foert. Iemand ooit het aantal vierkante kilomters opgeteld dat deze quasi ongebruikte knoppen op wereldschaal innemen in bureaus en in werkkamers allerhande?

Ik hoop van niet. Dan kan je maar beter de koninklijke serres van Laken gaan bezoeken.

dinsdag 13 mei 2008

Gekquote 13 mei 2008

Actuaquiz 9 mei. Wat heb jij onthouden van de actualiteit van de voorbije dagen? Vanaf nu vuren we elke week 7 vragen af over uiteenlopende zaken en onderwerpen die in het nieuws zaten. Succes!
1. Profvoetballer Sterchelé verongelukte op de N49 richting Knokke. Met welke type Porsche reed hij?
Carrera
Cayman
Cayenne
(http://www.msn.be/)


Bericht aan de gebruikers van de personeelssite ...Door een technisch probleem zijn alle gegevens ingevoerd op 07/05 in reservaties, leesbevestigingen DM en gegevensfiches verloren gegaan. Excuses voor het ongemak. Indien je gegevens had ingevoerd in deze rubrieken, gelieve dit dan opnieuw te doen.
(http://www.mijnwerk.be/)

De junta in Myanmar aanvaardt buitenlandse hulpgoederen, maar weigert vooralsnog om veel buitenlandse hulpverleners in het land toe te laten. Daardoor verloopt de hulpverlening erg moeizaam en worden anderhalf miljoen mensen bedreigd door honger en ziekten.
(http://www.deredactie.be/)

De Oost-Vlaamse politie waarschuwt opnieuw dat het gevaarlijk en verboden is om te parkeren op de pechstrook langs de expressweg in Vrasene. Maandag zijn opnieuw verschillende autobestuurders op de pechstrook gestopt om de plaats te bezoeken waar voetballer François Sterchelé in de nacht van woensdag op donderdag om het leven kwam.
(http://www.destandaard.be/)

Wat was overigens de naam van deze expressweg ook alweer?
(http://www.punkerke.blogspot.com/)

vrijdag 9 mei 2008

Hoe sterk is de eenzame voetbalploeg

Vaarwel ook François Sterchelé. Het typetje Sterchelé heeft mij nooit zo gelegen, hij belichaamde voor mij toch voor een deel het 'nieuwe' Club Brugge dat het sinds de komst van Matthysen misschien iets te veel moet hebben van grootspraak en wat onhandig opgeklopte rivaliteit. Anderzijds: Club had na vorig seizoen nood aan enkele spelers met zijn ingesteldheid, om de verloren trots weer wat op te krikken. Het moeten niet allemaal degelijke jongens van bij ons die hard kunnen lopen zijn daar in Brugge. Wat meer Luikse furie was dit seizoen heel welkom geweest in het Jan Breydelstadion.


Bovendien: Eens supporter van blauw-zwart, altijd 'eens supporter van blauw-zwart geweest'! En dus niet eens zo diep vanbinnen vurig hopend op een revival. Al klinkt dat in deze context dan weer veel morbider dan ik zou wensen. François Sterchelé was in elk geval een slimme voetballer, legde hij niet deze week nog zelf de vinger op de blauw-zwarte wonde? "Wat voor ons - de spitsen - misschien ontbrak waren flankspelers die oprukten en voorzetten gaven." En behoorlijk sportief in het verlies: "Ik vond het wel amusant en goed wat hij deed." (over Jelle Van Damme die na zijn goal tegen Club Brugge het bekende Di Toni-gebaartje van Sterchelé imiteerde).

Zaterdag al moet Club Brugge zonder zijn flamboyante en 'Sterke Lé' het veld op tegen de 11 van Westerlo.

Sterkte, blauw-zwart.

woensdag 7 mei 2008

Vaarwel Eddie Baranowski

Jaren gebouwd aan een solied geheel, een vlot draaiende mix van talent en ervaring, de Robrecht Arena uitgebreid met een derde ring zodat er 40.000 toeschouwers in kunnen, de eigen jeugd volop kansen gegund, mijn team van zevende naar vijfde geloodst, een trouwe supportersschare opgebouwd, van de Robrecht Sjotters een begrip gemaakt in afdeling V.321.



Na die jarenlange volgehouden inspanningen beslist een voetbalvoorzitter al eens om zich eventjes terug te trekken uit de dagelijkse leiding (gokschandalen, de dalende kwaliteit van de Belgische competitie, de erbarmelijke arbitrage... het wordt een mens al eens wat te veel en ik ben er al 31) en dit krijgt hij als dank:

Je team is gewist. Een tijdje geleden ben je ervoor gewaarschuwd dat jouw Hattrick-team te lang inactief was geweest. Aangezien je nog niet hebt ingelogd, is het team nu gewist. Wij doen dit omdat wij ruimte willen houden voor de mensen die echt Hattrick willen spelen. We hopen dat je er lol in hebt gehad voor zolang als het duurde! Misschien zien we elkaar nog eens. Met vriendelijke groeten, Het Hattrick-team http://www.hattrick.org

Aaah! Vaarwel de gespannen zenuwen voor de aftrap om 13 u, vaarwel het glorieuze gevoel wanneer op zondagmiddag om 14.30 bleek dat mijn glasvezelteam de al even virtuele tegenstander met 5-3 verslaan had (met drie goals van Eddie Baranowski en twee van die gouwe ouwe Kenneth Brokmose!). Gedaan met de voldane glimlach van mijn huiseconomen (salaris: 1500 per week) nadat de Arena weer eens volgelopen was voor een streekderby.

Maar ook: Gedaan met die wekelijkse stress om een ploeg op te stellen en oefenmatchen te regelen. Gedaan met het afspeuren van de transfermarkt naar interessante koopjes. Gedaan met de ontnuchtering na een kansloze 5-1 nederlaag, gedaan met het uitkijken naar een nieuwe trainer. En zo zal het misschien ook deze blog ooit vergaan: Verwaarloosd achtergelaten als een doos oude foto's op zolder en dan plots bij een verhuis in het ogenschijnlijke niets verdwenen ("We hopen dat je er lol in hebt gehad voor zolang het duurde!").

En dat is goed nieuws. Want het parallelle universum dat het internet toch nog altijd is, moet zijn plaats kennen. Hoe minder ik voor het computerscherm zit (waarom beweert trouwens iedereen achter de computer te zitten?), hoe meer ik leef.

Wie mij dus op messenger aanspreekt met 'Waar heb jij gezeten? Ik dacht dat je van de aardbol verdwenen was!' nadat ik me een weekje niet aangemeld heb, zou wel eens zelf plots verdwenen kunnen zijn. Daarom ben ik er nu vandoor, om alvast vandaag niet te verdwijnen.

Vaarwel Kenneth Brokmose, vaarwel Eddie Baranowski.