zondag 30 november 2008

Bierviltjes zijn gevaarlijk

'Bloggen is gevaarlijk!' waarschuwde minister Pieter De Crem de natie deze week vanop het spreekgestoelte van het Federaal Parlement: "Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daartegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daarover bezinnen."
Hij oogstte er warempel nog applaus mee ook.


Wat mij nochtans veel gevaarlijker lijkt is een minster die niet gewoon toegeeft 'ik heb mijn rol als vertegenwoordiger van ons land misschien niet geheel conform het protocol vervuld en ik had feitelijk ook in Bachten-Maria-Leerne iets kunnen gaan drinken' maar in een poging om imagoschade te vermijden zijn invloed aanwendt om een bloggende studente in de problemen te brengen.

Nog gevaarlijker is een minister die dat laatste feit daarna in eerste instantie ontkent en -wanneer dat vergeefs blijkt- vervolgens beslist om niet alleen op de boodschapper te schieten, maar meteen ook op het medium. De verzamelde horecabezoekers mogen zich gelukkig prijzen dat die barmeid haar verhaaltje niet op een bierviltje schreef om het vervolgens naar een krantenredactie te sturen, het zou rap gedaan geweest zijn met die staatsondermijnende kartonnetjes (vooral die zeshoekige).

Al moet ter verdediging van onze minister van defensie (iemand moet het doen) ook gezegd worden dat een zeker gevoel voor humor hem niet ontzegd kan worden. Die brave Pieter had het namelijk ook nog over 'een politieke afrekening'. Al goed dat hij ons dáárop wijst, want verder had niemand iets in de gaten. O-oh, die dekselse Cremb-o steekt zijn voorganger, Flag-O, stilaan naar de kroon zo. (zonder dank, Milow).

We moeten ons daar toch eens over bezinnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jaja, kritiek geven mag en moet in een democratie. Behálve als je er ook een publiek mee kan bereiken. Maw: vrije meningsuiting is goed zolang er niemand luistert.